zondag 24 juni 2012

Bezoek aan ons kersverse zusje!

Beste familie en vrienden,

Op zaterdag 9 juni 2012 reisden George, Stef en ikzelf naar het Noorden van Kameroen. Ons enige doel was er Aïcha, het kleine zusje van George en Stef, en haar moeder te ontmoeten. Na een 24 uren durende reis met trein en bus mochten we op zondagavond 10 juni in Maroua (Uiterste Noorden van Kameroen) aankomen rond 18u. De volgende dag reisden we verder naar Bourha, het stadje waar onze twee schatten vertoeven. Je kunt je inbeelden dat het terugzien en het voor het eerst zien van Djoumaï en Aïcha licht emotioneel geladen was.


George wist niet goed wat er gebeurde toen hij zijn kleine zusje zag. Hij dacht waarschijnlijk aan zijn plaats als kleine broer en moeders' oogappel dat hij verloor met de geboorte van zijn zusje. Hijzelf had altijd de wens uitgedrukt 'een klein broertje' te mogen hebben. Het duurde een tweetal dagen vooraleer George een eerste zoen gaf aan Aïcha en hij kwam het mij met enige fierheid vertellen.

Stef reageerde als grote broer en wou zijn zusje al vlug in zijn armen dragen. Regelmatig komt hij in de kamer kijken hoe het met Aïcha gaat: slaapt ze rustig, heeft ze honger, heeft ze geplast, … Stef ligt graag naast haar om enkele momenten met haar door te brengen.


Het waren inderdaad enkele mooie intense dagen dat we samen mochten doorbrengen in ons huisje in Bourha!

Op 18 juni begon ik de terugreis naar Yaoundé. Ik kwam er aan op 20 juni waar een verkoudheid mij verwelkomde. Stef en George zijn bij hun zusje gebleven om er enkele weken vakantie door te brengen en begin augustus komt iedereen dan naar Yaoundé!

Een vriendelijke groet aan jullie allen!

Filip

Wie graag mijn werk steunt kan altijd vrijblijvend storten op volgend rekeningnummer:
DISOP vzw
Spastraat 32
B-1000 Brussel
IBAN: BE59 4300 8369 5126


Met vermelding: Projecten Kameroen/Filip Maenhout

Vanaf 40€ geeft DISOP een fiscaal aftrekbaar attest!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten